Det skal du være opmærksom på når du køber en Smart Home stikkontakt

Vi har lavet en guide der hjælper dig med at vælge den rigtige Smart Home stikkontakt til dit hjem.

Smart Home Den Komplette Guide

Først og fremmest skal du tage stilling til hvilken type Smart Home produkter du ønsker at benytte. Der findes i hovedtræk 4 typer:

  1. WiFi – oftest det nemmeste og billigste
  2. Z-wave – avanceret mesh-netværk
  3. Zigbee – avanceret mesh-netværk
  4. Apple HomeKit – ofte dyrt

Smart Home produkter der benytter sig af dit WiFi netværk er som regel den hurtigste og enkleste måde at komme i gang på, da de 3 øvrige systemer kræver en gateway eller en hub. Altså en enhed som forbinder dit internet, med dine Smart Home produkter. Det siger sig selv, at når der skal yderligere en enhed til, er det dyrere. Og det er produkterne ofte også.

Hvis du skal nemt og enkelt i gang, er det værd at se på WiFi produkter, som kobler direkte op på dit WiFi netværk. F.eks. behøver du kun at købe en stikkontakt eller en pære, intet andet. Der sidder en lille antenne bygget direkte ind i produkter, som forbinder til dit WiFi netværk, og voila, du er på! Uanset om du er hjemme eller ude.

Det vil altså sige at du blot kan købe en WiFi stikkontakt, og forbinde den direkte til dit netværk. Så længe der er forbindelse til internettet, fungerer enheden. Du kan sidde på den anden side af kloden og styre dine enheder.

Vælg produkter der bruger samme app

Styr Dine Wifi Stikkontakter

Vi anbefaler at du finder produkter der benytter den samme app på din mobil, så du ikke skal bruge flere forskellige apps for at bruge dine Smart Home produkter. Vælger du WiFi produkter fra Homeo, bruger de alle den samme app: Smart Life. Udover at det er meget nemmere kun at skulle styre dine produkter via én app, kan dine forskellige enheder også tale sammen via app’en. Du kan f.eks. lade produkter tænde hinanden, eller styre på baggrund af noget der sker med en anden enhed. Forestil dig at du har flere lyspærer og en stikkontakt til en bordlampe. Du kan via app’en gruppere dem, så du kan tænde og slukke for alle enheder samlet. Eller du kan lade en sensor, tænde for en stikkontakt. Mulighederne er nærmest uendelige, og det giver rigtig god mening at samle alting i én og samme app, så du får fordelen ved den fælles funktionalitet der er på tværs af produkterne.

Tænk hvis du skulle tænde din stikkontakt med én app, styre dine lys med en anden app, og tjekke dit kamera med en tredje. Det er desværre virkeligheden med rigtig mange Smart Home produkter på markedet; de har hver deres app. Køber du WiFi produkter fra Homeo, styres alt sammen i én og samme app.

Vælg en stikkontakt i den rigtige størrelse

Vælg Den Rigtige Wifi Stikkontakt

Der findes efterhånden rigtig mange Smart Home stikkontakter på markedet. En af de store forskelle på de mange forskellige modeller, er størrelsen på stikkontakten. Vær sikker på at du har plads til den, før du vælger. Desværre er langt de fleste modeller store og klodsede, og det betyder at de fylder meget, og ofte kan du ikke sætte andre stik ved siden af. Hvis du skal bruge din Smart Home stikkontakt i en stikdåse, er det altafgørende at du vælger en lille model, der ikke blokerer for øvrige stikkontakter ved siden af.

Vælger du den mest populære model på Smartery, får du markedets mindste model! WiFi stikkontakten er så lille, så du ikke bemærker den, og der kan nemt sidde andre stik ved siden af. Der kan sågar være flere WiFi stikkontakter ved siden af hinanden i en strømskinne eller stikdåse.

Vil du læse mere om det smarte hjem?

1 smartery