De forskellige smart home produkter, der findes på markedet i dag, har vidt forskellige anvendelser. Det er derfor et diskuteret emne, hvorvidt de forskellige smart hjem produkter faktisk har funktionelle, praktiske funktioner, eller om det kun er ren, unødvendig underholdning.

Vi har hos smartery mange produkter, som ikke kun egner sig til sjov og ballade. Derfor vil vi i denne artikel fortælle lidt mere om, hvordan produkterne kan bruges, så de får maksimal udnyttelse.

Hjælp til handicappede, ældre og svage

Robotstøvsuger

Mange af de forskellige smart hjem produkter er lavet med henblik på at gøre livet nemmere for folk, selvom de i realiteten kan gøre tingene manuelt. Men for folk, der har problemer med at udføre opgaver i hjemmet, kan det blive langt nemmere og måske endda mindre nødvendigt med udefrakommende hjælp, hvis de kan styre langt flere ting fra deres mobiler.

Eksempelvis kan rengøringshjælp blive en unødvendig udgift, hvis en robotstøvsuger kan klare jobbet. En robotstøvsuger som både kan vaske og støvsuge gulvet, så det er skinnende rent.

Brug af smart hjem produkter i andet end hjem

Wifi Stikkontakter

Selvom det af navnet fremgår, at smart hjem produkter er lavet til hjemmet, kan mange smart hjem produkter altså sagtens bruges i andre sammenhænge.

En WiFi stikkontakt med stor belastning kan eksempelvis være meget fordelagtig i butikker, virksomheder og lignende, hvor det kan koste meget i el-regningen, hvis man ikke husker at slukke. I stedet kan der efter åbningstid kontrolleres, at alt er slukket, og hvis ikke kan det hurtigt blive slukket via en app.

Afværg ulykker med WiFi stikkontakter

WiFi stikkontakter i et smart hjem kan også være medvirkende til, at der ikke sker ulykker. Det er sket gang på gang, at der går ild i maskiner såsom tørretumblere – uanset om der er folk hjemme eller ej. Ulykker i forbindelse med disse ting kan afværges, hvis der slukkes for kontakten efter brug, så maskinerne kun bruger strøm, når de er i brug.

Det er ikke kun en sikkerhedsmæssig fordel, men også en fordel i forbindelse med at spare strøm og energi. Mange enheder i standby-mode bruger strøm, selvom de egentlig ikke er i brug, og det er spild af penge og energi.

Opdag skader i hjemmet, før det er helt slemt

Vand Og Lækage Sensor

Et smart hjem produkt som en WiFi vandsensor kan registrere, hvis der er væsker utilsigtet, hvor den bliver placeret. Registrerer den vand, vil den informere den tilknyttede app om, at der er vand. På den måde kan der hurtigt opdages væsker, så skaden ikke udvikler sig mere, end nødvendigt er.

Har du et område, du især har haft problemer med før, eller hvor der er stor risiko for vandskade, kan det derfor være værd at investere i en vandsensor. Er man på ferie, vil det være rart at kunne få hjælp derhjemme, hvis man får en melding om vand i kælderen.

Få melding om røg i hjemmet

Wifi Røgalarm Homeo

Med en WiFi røgalarm vil du blive notificeret, hvis alarmen registrerer røg – og nogle gange kan de også mærke varme. Hvis ikke du er hjemme, kan det være med til at redde din bolig, at du får en melding om røg i dit hjem – så kan du nemlig ringe om hjælp, inden din bolig måske er brændt helt ned.

Selv, hvis du er hjemme, kan det være en fordel. Du kan med mange af de forskellige WiFi røgalarmer nemlig indstille alarmen, så den både lyder fysisk i hjemmet og på telefonen. Og du kan sommetider indstille alarmen med en bestemt alarmtone, så du ved præcis, hvad det handler om, når en ganske bestemt lyd lyder.

Kend din tyv, når uheldet er ude

Wifi Kamera

Videoovervågning i hjemmet bliver mere og mere populært. Og det er ikke så mærkeligt, når du kan få et produkt som et WiFi kamera, der gør det nemmere end nogensinde at overvåge dit hjem. Når kameraet er forbundet til den tilhørende app, kan du i realtid følge med i, hvad der sker i dit hjem. Kameraerne kan ofte registrere bevægelse og vil derfor melde det til dig, så du kan tjekke op på, hvad det er, der bevæger sig i dit hjem.

Så kan du naturligvis optage et bestemt stykke, du vil gemme, eller du kan få videooptagelserne gemt på et SD kort. Er det en person med lange fingre, der er i gang, har du dem sandsynligvis på video til politiet.

Vil du læse mere om det smarte hjem?

1 smartery