Det smarte hjem er kommet for at blive. Du har sikkert før hørt, at der oftere og oftere snakkes om smarte løsninger eller hele smart home systemer i hjemmet. Men hvad er smarte hjem for en størrelse – og hvordan kommer du i gang med smart home?

Alt det og meget mere kan du få svaret på lige her. 

Du kan blive klogere på:

 • Hvad smart home betyder
 • Hvordan du gør dit hjem smartere i hverdagen
 • Hvor og hvordan, du kommer i gang med smart home

Så kig med her, og få de bedste tips og tricks til et smartere hjem – og en sjovere, nemmere hverdag.

Hvad er smart home?

Smart home er en betegnelse for forskellige produkter og løsninger, der kan gøre dit hjem nemmere og smartere. Der er ikke en bestemt måde, du kan få et mere smart hjem på, og på samme måde er der ingen bestemte produkter, du skal have, før du kan kalde dit hjem for smart. 

Du kan vælge at udskifte en eller flere produkter i dit hjem med smart home løsninger. Du kan også vælge at automatisere størstedelen af enhederne i dit hjem, så du får et komplet smart home system – begge dele er lige “gyldige”, når det kommer til smarte hjem.

3 produkter, 3 nemme måder: Kom i gang med smart home løsninger

Er du på udkig efter en nem måde at komme i gang med smart hjem? Vi har samlet hele tre slags smart home produkter, der er fantastiske steder at starte, hvis det der smart home-halløj skal prøves af. 

1. WiFi stikkontakter giver dig mulighed for at slukke og tænde for strømmen – uanset hvor du er

Wifi Stikkontakter

WiFi stikkontakter er et af de første køb, mange nysgerrige smart home-entusiaster gør sig. Og det er ikke så mærkeligt, for WiFi stikkontakter er nemme at bruge, super praktiske og gør generelt din hverdag nemmere, tryggere og mere bekvem.

Når du køber en WiFi stikkontakt, medfølger en tilhørende app, hvor du kan styre stikkontakten fra. Her kan du indstille bestemte tænd/sluk-tidspunkter, slukke for kontakten selvom du er smuttet hjemmefra med meget mere. 

Brug eksempelvis en WiFi stikkontakt til at:

 • Slukke for lyset, selvom du er smuttet hjemmefra
 • Indstille kaffemaskinen til at starte 5 minutter før, du står op
 • Slukke for lyset, selvom du er gået i seng
 • Spare penge på elregningen ved at få slukket strømmen, når du ikke bruger den
 • Slukke og tænde for sprinkleren med en udendørs-WiFi stikkontakt
 • Være helt sikker på, du ikke har glemt at slukke kaffemaskinen, strygejernet eller lignende
-29%
-20%
-46%
105 DKK
-40%
-47%
-44%

2. Føl dig mere tryg med et WiFi overvågningskamera

Wifi Kamera

Har du overvejet at få installeret et overvågningssystem? Så er et WiFi overvågningskamera lige produktet for dig. Med et WiFi overvågningskamera kan du til hver en tid kigge på overvågningen via din mobiltelefon.

Der findes mange forskellige varianter af WiFi overvågningskameraer, og de kan alle noget forskelligt. Nogle er med indbygget bevægelsessensor, så du på din telefon kan få en notifikation, hvis noget bevæger sig i dit hjem. 

Andre WiFi overvågningskameraer har indbygget videofunktion, så du kan vælge at optage en bestemt sekvens af overvågningen til politianmeldelse. Nogle WiFi overvågningskameraer kommer endda med mikrofon og højttaler, hvor du kan tale ind i telefonen, og det så bliver spillet højt i dit hjem.

WiFi overvågningskameraer giver mulighed for at:

 • Overvåge din bolig, når du ikke er hjemme
 • Optage video, hvis der er indbrud eller lignende i din bolig
 • Overvåge din baby – se det som en udvidet babyalarm
-33%
-35%
-33%
-30%
-25%
-29%
445 DKK

3. Stop en vandskade i opløbet ved hjælp af sensorer

Vand Og Lækage Sensor

Sidst men ikke mindst vil vi gerne rette fokus på det, der overordnet kaldes for smart hjem sensorer. Sensorerne kommer med forskellige formål, og de har alle til opgave at overvåge et eller andet. Det kan være bevægelse, men det kan også være mængden af fugt i et rum, røg med meget mere. 

Med en smart home sensor kan du:

 • Stoppe en eventuel vandskade, før den er sket
 • Stoppe en eventuel brand, før den har taget fat
 • Få besked, hvis døre og vindueskarme åbnes, når du ikke er hjemme

Der er altså mange måder at gøre tingene nemmere, føle dig mere tryg samt afværge en ulykke, når det kommer til smart home systemer. 

-24%
-55%
-46%
Fra: 175 DKK
-37%
-14%

Hos smartery finder du alt i smart home produkter

Er du interesseret i at prøve smart home af, så du kan få dit helt eget smart home system? Du finder et bredt udvalg af smart hjem produkter i forskellige prisklasser lige her hos os fra smartery.

Vil du læse mere om det smarte hjem? 

1