Du har måske hørt om det før. Et “smart” hjem. Men hvad er det lige præcis, der menes, når folk snakker om et “smart” hjem?

Termen smart hjem, som kommer fra det engelske smart home, bruges, når der beskrives et hjem, der bruger et kommunikationsnetværk. Netværket forbinder forskellige enheder og muliggør det, at de kan fjernstyres, overvåges og tilgås. Lyder det kompliceret? Lad os uddybe det lidt.

Hvorfor er et smart hjem smart?

Hvorfor Er Et Smart Home Smart

Et komplet smart home system er en løsning for dem, der søger mere kontrol og tilgængelighed i deres hjem. Du kan følge med i, hvad der sker i dit hjem, og du kan sikre, at ting, der skal være slukket, er slukkede, og omvendt.

Derudover er der stort potentiale for, at du kan reducere din el-regning. Med smart hjem produkter kan du nemlig sørge for, at der ikke er sluttet strøm til en del enheder, som normalt ville sluge strøm uden grund.

Hvordan får du et smart hjem?

Der er ikke en komplet pakke for, hvad du skal bruge, før du får et smart hjem. Det er noget, du selv kan få lov at sammensætte ud fra de smart hjem produkter, du er interesseret i. De fleste starter med et par små produkter for at teste tingene af, og for mange er det så belejligt, at de begynder at investere mere i de forskellige smart hjem produkter.

Så det er altså op til dig, hvilke produkter du har brug for i dit hjem, hvis du altså er interesseret i at skabe dit eget smart home.

Hvilke smart hjem produkter findes der?

Markedet for smart hjem produkter er enormt stort. Hos smartery forhandler vi selvfølgelig en lang række varer, herunder en del smart hjem produkter fra Homeo.

Smart home WiFi stikkontakter

Wifi Stikkontakter

En af de ting, mange danskere starter med at investere i, er en WiFi stikkontakt. En WiFi stikkontakt sættes i din almindelige stikkontakt i dit hjem og forbindes med den tilhørende app, Smart Life appen. Når først stikkontakten er konfigureret, kan du så tænde og slukke for kontakten via appen.

En WiFi stikkontakt kan bruges på et hav af måder, eksempelvis til at:

  • Tænde for kaffemaskinen, så der er kaffe klar, når du vågner
  • Slukke for enheder, der er i standby mode
  • Slukke enheder, du har glemt at slukke, efter du er taget hjemmefra

Og meget mere.

Smart Home WiFi kameraer

Hvad Er Et “Smart Hjem”?

WiFi kameraer bliver også tiltagende populære og har været det i flere år – især på det amerikanske marked. De kommer i forskellige størrelser, designs og med forskellige kvaliteter, men fælles for dem alle er, at du kan overvåge dit hjem fra din telefon i realtid.

WiFi kameraet kan opsættes både inden og uden døre, så det står et sted, du har brug for at overvåge. Mange benytter dem også i børneværelset som en slags babyalarm, hvor de kan se, hvad der sker, når barnet sover.

På Smart Life appen kan du med et Homeo WiFi kamera trykke optag, så der optages en bestemt video, du senere vil gemme. Du kan også vælge at få videoen gemt på et SD kort.

Et WiFi kamera kan både bruges som en tilføjelse til et sikkerhedssystem i tilfælde af indbrud, men det kan også være en mulighed for at holde øje med hundene, når du ikke er hjemme.

Smart home WiFi alarmer

Wifi Røgalarm Homeo

Det tredje slags produkt, vi vil forklare om, er de forskellige slags WiFi alarmer, du kan tilføje i dit smart home system. WiFi alarmer kan alarmere dig om forskellige ting, de registrerer, så du får en notifikation på din app, når uheldet er ude.

Du kan få en smart home WiFi røgalarm, som registrerer røg og varme. Du kan få en bevægelsessensor, som bemærker, hvis der er bevægelse. Du kan få en dør/vinduesensor, der giver dig besked, hvis der kommer afstand mellem vindues- eller dørkarm og vindue eller dør. Du kan også få en vandsensor, som bemærker, hvis der pludselig er vandskade eller andre væsker på gulvet utilsigtet.

Der er altså mange muligheder, hvis du vil gøre dit hjem til et smart hjem. Du kan finde alle produkterne, vi har beskrevet, her hos os fra smartery.dk

Vil du læse mere om det smarte hjem?

1 smartery