Hverdags wellness med din yndlingsduft

Vi kan alle få brug for lidt hverdags wellness og lækre dufte er bare én af de ting, som kan bidrage positivt til en hverdag som ofte brager forbi. Med æteriske olier og lidt DIY gå-på-mod, kan du eksperimentere med at give dit hjem en luksuriøs duft og bringe lidt wellness ind i din hverdag. Vi har lavet en lille opskrift til dig her.

Lav Din Egen Duftfrisker

Hvad skal du bruge?

 • En lille vase eller flaske
 • 20-25 dråber af din yndlingsæteriske olie (se duftenes forskellige funktioner og evner længere oppe)
 • 1/4 deciliter neutral og duftfri olie fx babyolie eller mandelolie.
 • 3 teskefulde husholdningssprit
 • Bambus stænger eller diffuser pinde
 • En saks eller en kniv
 • En skål
 • En lille tragt
Lav Din Egen Duft Diffuser

Sådan laver du din egen diffuser

1. Tag ¼ deciliter neutral babyolie ned i skålen. Tilføj derefter 3 teskefulde husholdningssprit i samme skål. Spritten vil hjælpe duften med at sprede sig op langs diffuser pindende og dermed gøre din diffuser mere velduftende.

2. Tilføj 20-25 dråber af din favorit duft af æteriske olier ned i samme skål.

3. Tag din lille vase eller glasflaske og fyld den med din hjemmelavede duft, ved hjælp af tragten til flasken er ¾ fuld. Et godt tip, til udvælgelse af vase er at vælge en flaske med en større bund og smallere åbning. Dette forhindrer unødvendigt fordampning af din duft.

4. Placer 3-6 træpinde i vasen. Afhængig af størrelsen på din vase, kan det være at du må tilpasse størrelsen på dine stænger. Et godt tip, er at efterlade 10-12 cm pind over vasens top af både æstetiske årsager, men også for at stabilisere din diffuser.

Find din yndlings duft og pinde her

-18%
Fra: 45 DKK
-18%
Fra: 45 DKK
-18%
Fra: 45 DKK
-18%
Fra: 45 DKK
-18%
Fra: 45 DKK
-18%
Fra: 45 DKK
-26%
29 DKK

Tips:

 1. Tjek månedligt væskestanden i din diffuser og tilføj mere væske hvis nødvendigt. Hvis der fortsat er væske i glasflasken så brug dine bambuspinde til at røre rundt og giv duften nyt liv.
 2. Vend dine duftpinde en gang imellem så den tørre ende nu vender ned i væsken igen. Dette vil hjælpe duften med at sprede sig. Når der ikke længere er duft i din væske, er det på tide at udskifte. Hvis der fortsat er meget væske i glasset, kan man eventuelt spæde til med flere dråber æterisk olie.
 3. Prøv at genbruge sjove små flasker som de velkendte glasflasker med kaffefløde eller gamle parfume flasker.

Rigtig god fornøjelse!

Køb en fin gaveæske med 4, 6 eller 8 forskellige æteriske olier…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

0 smartery