Et smart hjem, er det hjem hvor smart home produkter på en intelligent måde er integreret i dine rutiner, så du nemmere klarer hverdagen og mindsker dine bekymringer. Med smart hjems teknologien kan du indstille dine smart home enheder sådan, at enheden registrerer en aktivering, som starter en hændelse, du selv har indstillet. Det kan være så simpelt, som at solen går ned – denne aktivering starter hændelsen eller scenariet: Tænd alt lys i stuen.

Læs med her og få den komplette guide til valg af de helt rigtige smart home produkter til dit hjem og liv!

Det geniale ved smart home enheder er, at du altid kan følge dem og tjekke deres tilstand direkte via app. Hver producent eller brand har én eller flere app’s, som giver brugerne forskellige muligheder i brugen af deres smart home produkter.

Hvilket smart home brand skal jeg vælge?

Smart Home Den Komplette Guide

Der findes mange brands og producenter af smart home produkter, og hvert enkelt kan noget forskelligt. Det er altid vigtigt at overveje hvad man skal bruge sine enheder til? Hvilke muligheder findes der, hvis du vil udvide? Og hvad er jeg villig til at betale?

Mange brands skal tilkobles en HUB eller en gateway, for at blive tilsluttet til internettet. Dette betyder, at du skal bruge flere penge på dine smart home enheder, end blot prisen for en pære eller en stikkontakt.

Et brand som Netatmo er vildt gode til at registrere ydre parametre, som fx hvor meget det har regnet uden for. Hvor høj er luftfugtigheden derhjemme og hvornår er det en god idé at lufte ud. På baggrund af dine indstillinger får du en notifikation om, at du skal gøre et eller andet aktivt. Forskellen mellem Netatmo og Homeo, som vi introducerer dig for om lidt, er at Homeo ikke blot registrerer, men også aktiverer en hændelse, der sikrer at du bruger din tid på dét, der er vigtigst i dit liv.

Brandet Homeo er en af de brands, som vi hos smartery hurtigt kunne se genialiteten i. Homeo udvider konstant deres produkt sortiment og alle deres enheder kan bruges i bare en enkelt app. Appen hedder Smart Life og hvert produkt har hver sine indstillingsmuligheder. Homeos smart home produkter registrerer ikke blot hændelsen, men du kan også indstille hvad der skal ske på baggrund af den hændelse. Det betyder, at du kan indstille et scenarie/hændelse hvor din stikkontakt slukker, når det regner uden for. Du har nemlig tilsluttet et vandingsanlæg, som tænder når vejrudsigten melder sol fra en skyfri himmel i dit område. Men også slukker for strømtilførslen og dermed vandet, når vejret er regnfuldt.

Den komplette guide – sådan gør du dit hjem Smart

Går du med drømme om en nemmere, mere funktionel og praktisk hverdag? Vil du gerne have, at kaffen er klar, når alarmen ringer? Og skal støvsugning forsvinde fra din liste over to-do’s?

Så kan det være, du trænger til at gøre dit hjem smart. Men hvordan gør du det? Hvor starter du? Og hvor mange muligheder er der egentlig? Alt dette vil vi kigge på i denne guide til, hvordan du gør dit hjem smart.

Automatisér processer

Wifi Stikkontakter

En af grundene til at mange vælger at investere i produkter, der kan give dem et komplet smart home system, er at gøre ting nemmere i hverdagen. Og det kan du i den grad få lov til med smart hjem produkter.

En WiFi stikkontakt er et multiprodukt uden lige. Med den kan du nemlig styre og kontrollere den enhed, der er tilsluttet stikkontakten, fra en app. Fra Homeo har vi lidt forskellige WiFi stikkontakter, som kan noget forskelligt. WiFi stikkontakten kan via appen Smart Life indstilles efter timer eller et bestemt tidspunkt, så du kan indstille alt, så det passer til dit liv.

Ud over at gøre tingene nemmere er der også miljøforbundne fordele ved smart hjem produkter som eksempelvis stikkontakten: nemlig at du kan slukke enheder, så du ikke bruger mere strøm, end nødvendigt er. Det sparer dig både tid, penge og energi. Og så kan det afværge en krise, når du har glemt at slukke glattejernet eller vaffeljernet.

Det er altså kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til, hvordan du kan bruge de smarte stikkontakter.

Gør rengøring nemmere

Robotstøvsuger

Det er de færreste, der ser frem til at gøre rent i deres hjem. Og ydermere kan det være svært at finde tid til at støve af, vaske op, støvsuge og vaske gulv i en travl hverdag. Også her kan du gøre dit hjem mere smart, så det kan komme støv og snavs i forkøbet.

En robotstøvsuger med WiFi kan ikke kun støvsuge for dig, den kan også vaske gulv. Robotstøvsugeren er nemlig lavet med to beholdere, hvoraf den ene er til vand, og den anden er til støv. På en opladning kan støvsugeren køre i tre kvarter til en time, og den kan derfor nemt nå at støvsuge hele dit hjem, inden den skal have mere strøm.

Støvsugeren kan naturligvis indstilles til at støvsuge, mens du ikke er hjemme. Støvsugeren er udviklet til uden større hindringer at navigere omkring ting og møbler i dit hjem.

Få større sikkerhed

Wifi Kamera - Føl Dog Sikker

Et smart home system kan gøre tingene mere belejlige for dig i hverdagen. Det kan gøre de svære opgaver lidt nemmere, og det kan give en større tryghedsfølelse. Endnu et aspekt af hele smart home verdenen er muligheden for at overvåge og indbrudssikre i langt højere grad.

Med WiFi kameraer til både indendørs og udendørs brug kan du overvåge dit hjem døgnet rundt, uanset hvor du befinder dig. Du har nemlig adgang til en live visning af dit hjem i realtid lige på din smartphone.

På appen kan du vælge at optage, hvis du ser noget, du skal gemme. I mange af kameraerne er der desuden indbygget bevægelsesregistrering, så du kan få en notifikation, hvis kameraet registrerer bevægelse, når du ikke er hjemme.

Det er naturligvis ikke det eneste produkt til et smart hjem, du kan få, når det kommer til at indbrudssikre dit hjem. Hos smartery.dk kan du også få bevægelsessensorer, dør- og vinduessensorer, der kan advare dig, når du ikke er i dit hjem.

Få alle dine smart hjem produkter til at samarbejde

Alle smart home produkter kan gøre tingene nemmere. Men i samspil med hinanden kan du skabe dig et helt smart home system, der virkelig kan få alt til at gå op i en højere enhed. Det er bare med at være kreativ.

Tænd tv, lys og radio på timerfunktion, når du rejser på ferie, så det ligner, der er nogle hjemme. Får du en notifikation om, at din dør eller vindue er åbnet, kan du bruge dit WiFi kamera til at se, hvad der sker. Er uheldet ude, kan du optage, hvad der sker. Mulighederne er uendelige.

Find og hent din Smart Life App til Android eller iPhone.

Vil du læse mere om det smarte hjem? 

1 smartery